Airline Pilot Forums

Airline Pilot Forums was designed to be a community where working airline pilots can share ideas and information about the aviation field. In the forum you will find information about major and regional airline carriers, career training, interview and job seeker help, finance, and living the airline pilot lifestyle.




View Full Version : UPS A300s all grounded?


fr8rcaptain
03-19-2010, 03:56 PM
According to this evenings early hot standby briefing, flight ops said all UPS A300s are grounded. Anyone on the MX side have more input?:eek:


FR8TFLYER
03-19-2010, 04:54 PM
This will be fun to watch go down. Perhaps UPS management didn't pay someone off on something and the feds brought the hammer down on them.:cool:

Vman
03-19-2010, 05:23 PM
I bet this has something to do with Mech VS FAA!!! The Mech did mention something about the A300...??


jzuniga
03-19-2010, 05:55 PM
Dude,
I wonder if this would affect us here at Purple? We have lots of A300's also? Or is this just some internal UPS thing?
Z

L'il J.Seinfeld
03-19-2010, 06:27 PM
Dude,
I wonder if this would affect us here at Purple? We have lots of A300's also? Or is this just some internal UPS thing?
Z

Not sure if it affects FDX. On another note UPS guys are headed to Memphis to the FDX A300 sim for training in the near future.

Need4Speed
03-19-2010, 07:34 PM
I bet this has something to do with Mech VS FAA!!! The Mech did mention something about the A300...??

I guess someone should try to contact the pilots of the 16 UPS A-300s that are currently airborne as of 11:30 pm EDT to let them know that their planes are grounded. Apparently they, and UPS, must not be aware of this. http://flightaware.com/live/aircrafttype/A306?;offset=40;order=actualdeparturetime;sort=DES C

Dadof6
03-19-2010, 08:28 PM
Not sure if it affects FDX. On another note UPS guys are headed to Memphis to the FDX A300 sim for training in the near future.

Let us know when your Bus drivers are inbound--I'd be happy to host a few for lunch at the BBQ Shop.:) PM if interested.

jzuniga
03-19-2010, 10:21 PM
Not sure if it affects FDX. On another note UPS guys are headed to Memphis to the FDX A300 sim for training in the near future.

Huh? Are you guys outta sims?...

767pilot
03-20-2010, 05:35 AM
Huh? Are you guys outta sims?...

We only have one for the whole fleet!

Sounds like someone needs a better source:mad:

UPSFO4LIFE
03-20-2010, 08:20 AM
Was on one as of 5:30 am this morning outbound from SDF. Saw many of them in front on behind us taking off. So I would say they are not grounded.

MaydayMark
03-20-2010, 09:22 AM
We only have one for the whole fleet!




Maybe our FDX training managers could lease out all of OUR sim periods (and get a bigger bonus) and send us to off site training? Maybe the NEW VP would approve?

Vman
03-20-2010, 09:34 AM
Since training doesn't cost, FedEx must be allowing UPS to use the sims for FREE.

Busboy
03-20-2010, 10:58 AM
Maybe our FDX training managers could lease out all of OUR sim periods (and get a bigger bonus) and send us to off sight training? Maybe the NEW VP would approve?

Halfing trouble with your sight? Ewe dew no what causes that, write?:D



p.s. Discuss

CactusCrew
03-20-2010, 11:43 AM
Since training doesn't cost, FedEx must be allowing UPS to use the sims for FREE.

UAL sims in DEN must be free too ...



Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.1