Thread: Polskie Piloci
View Single Post
Old 03-21-2014 | 09:15 AM
stoki's Avatar
stoki
Gets Weekends Off

From: bar stool

Witam, sam miałem taki pomysł żeby zrobić coś takiego podobnego tylko założyć grupę na fejsie dla (tylko i wyłącznie, by pozostało poważne) polskich pilotów komercyjnych pracujących w USA. Aby sobie wspólnie pomagać z pracą i przejśćiem do większych , lepszych liń lotniczych. Szczególnie dla takich którzy nie mają dużo kontaktów w tych liniach, jak np. ja.

Pracuję w XJT, wcześniej w Piedmont, już w regionalnym bagnie 6 lat, też bazy w NYC. Zrobiłem też JAA pod względem marzenia że do Polski się kiedyś uda wrócić i tam latać , ale jak wynika, kompletnie na marne mój wysiłek.

Odnośnie linka powyżej do lotnictwa.net, to z mojego doświadczenia tam są bardziej piloci dla rekreacji, i entuzjaśći lotnictwa z polski niż komercyjni piloci. Nic w tym złego ale poprostu gośćie nie rozumią naszych problemów z jakimi mamy do czynienia, a poza tym zawsze tam odbieram wrażenie arogancji od posterów i każdy patrzy się wymądrzyć i zgnoić drugiego postera..chociaż tutaj nie zawsze jest inaczej patrząc na chamskie posty niektóre w tym wątku. Dlatego przestałem tam postować.

Pzdr !
Reply